Biografie

Aileen Wuornos

Aileen Carol Pittman werd in Rochester, Michigan geboren op 29 februari 1956. Haar ouders Leo Dale Pittman, een psychopatische kindermisbruiker, en Diane Wuornos, een lamlendige tienermoeder die het moederschap niet aankon, hadden een slecht huwelijk. Diane liet Aileen en haar oudere broer Keith achter bij haar ouders, Lauri en Britta Wuornos, voordat ze vier was, en zij adopteerden de kinderen en brachten ze groot.

Ze waren gered uit een slechte thuissituatie, maar bij hun grootouders was het ook verre van ideaal, als je hun verhalen mag geloven. Haar adoptieouders vertelden niet dat ze haar biologische opa en oma waren, en Lauri Wuornos mishandelde haar lichamelijk en seksueel. Zijn vrouw Britta was alcoholiste. De kinderen ontdekten hun ware identiteit pas toen Aileen twaalf was, waardoor de situatie alleen maar verslechterde.

Wuornos zegt dat ze seksueel contact had met Lauri Wuornos en haar broer Keith sinds jonge leeftijd, ook al is daar geen bewijs voor. Maar dat ze seksueel vroegrijp was, is zeker: Ze werd op haar 14e zwanger en claimde dat Keith de vader was. Ze werd naar een tehuis voor ongehuwde moeders gestuurd. Op 23 maart 1971 beviel ze van een jongetje, die meteen terr adoptie werd afgestaan.

Binnen een paar maanden na haar terugkeer overleed haar oma aan leverfalen als resultaat van haar verslaving, ook al claimde Aileens biologische moeder jaren later dat Wuornos haar had vermoord. Haar man Lauri stond erop dat Aileen en Keith uit huis werden geplaatst. Ze stonden een tijdje onder rechterlijk toezicht voordat Aileen wegliep en aan een leven begon waarin ze liftte, haar lichaam verkocht voor seks en misdaden pleegde, vier jaar lang. In mei 1974 werd ze vastgezet in Jefferson County wegens wangedrag, rijden onder invloed en het afvuren van een wapen vanuit een voertuig. Twee jaar later werd ze in Michigan gearresteerd wegens mishandeling en het verstoren van de openbare orde nadat ze een barman had aangevallen."
"Al liftend door Amerika arriveert Wuornos in Florida waar ze de 69-jarige Lewis Fell, de rijke voorzitter van een jachtclub, ontmoet. Lewis Fell wordt verliefd op haar en ze trouwen in 1976. Wuornos viel echter weer snel terug in haar oude gewoontes. Ze was betrokken bij vechtpartijen in bars en kwam in de cel terecht. Fell was geschokt, een vechtende bruid paste niet bij zijn high-society levensstijl en na een paar maanden waren ze gescheiden.

Daarna ging het verder bergafwaarts met het leven van Wuornos. Haar broer Keith stierf aan keelkanker in hetzelfde jaar als haar huwelijk en scheiding. De uitkering van z'n levensverzekering spendeerde ze aan een luxe auto die ze kort daarna in de prak reed. Ze bleef zich destructief gedragen en de tien jaar daarna bleef ze zwerven en werken als prostituee. Ze beging verschillende misdaden, variërend van vervalsing en diefstal tot gewapende overvallen en geweldpleging.

In 1986 ontmoette Aileen de 24-jarige Tyria Moore in een bar voor lesbo in Daytona. Het stel had een wispelturige, heftige relatie die vier jaar duurde. Moore werd meegezogen in Wuornos'spiraal van vandalisme, geweld en misbruik.

GalleryLightboxDialog