Biografie

Ted Bundy

Theodore Robert Cowell werd geboren in een tehuis voor ongehuwde moeders in Vermont op 24 november 1946. Zijn moeder heette Louise Cowell en hij werd in het begin opgevoed door z'n grootouders. Hij werd Teddy genoemd en dacht dat z'n grootouders z'n ouders waren en dat z'n moeder zijn oudere zus was. Zo werd de geboorte van onwettige kinderen in die tijd vaker aangepakt. Toen zijn moeder in 1951 met Johnnie Bundy trouwde nam Ted de naam van z'n stiefvader aan, en stond daarna bekend als Ted Bundy.

Het lukte zijn stiefvader niet de jonge Bundy te betrekken bij het gezin, en hij raakte nog geïsoleerder toen er nog vier kinderen werden geboren. Hij was het liefst alleen. Desondanks deed hij het goed op school, en door z'n knappe uiterlijk was hij populair en steeg z'n zelfvertrouwen.

In 1967 studeerde hij aan de universiteit van Washington, waar hij een meisje zou ontmoeten dat veel invloed zou hebben op zijn leven. Het ging om medestudente Stephanie Brooks die uit een rijk gezin kwam en op wie hij tot over z'n oren verliefd was. Zij was alleen niet zo gek op hem, en toen ze afstudeerde in 1968 beëindigde ze hun relatie onverwachts.

Zijn verdriet zou een enorme impact op zijn leven hebben, en men gelooft dat hij de meeste van zijn slachtoffers selecteerde op hun gelijkenis met Brooks, die zijn obsessie werd. Hij stopte een tijdje met studeren en ontdekte wie z'n echte ouders waren. Dat moet een psychologische klap zijn geweest. Maar het leek alsof hij Brooks en zijn familie hun ongelijk wilde bewijzen en begon met hernieuwde ijver te studeren. Hij studeerde met lof af in de psychologie. Hij was ook zeer geïnteresseerd in politiek en werd een charismatische Republikeinse campagnevoerder.

Ongeveer tegelijkertijd kreeg hij een nieuwe relatie die vijf jaar zou duren. Zijn nieuwe vriendin was Meg Anders, een gescheiden vrouw met een dochtertje. Maar z'n obsessie met Brooks duurde voort. Toen hij Brooks in 1973 weer ontmoette, stond ze te kijken van z'n veranderde leven. Ze kregen weer een relatie, zonder dat Brooks of Anders van elkaars bestaan wisten.

Net toen Brooks begon te denken dat ze zouden gaan trouwen, verbrak Bundy ieder contact met haar, zoals zij zes jaar eerder bij hem had gedaan. Deze wraak troostte Bundy echter niet, en zijn woede resulteerde in een reeks brute aanvallen op vrouwen, die allemaal op Brooks leken.

GalleryLightboxDialog