Kids Behind Bars: Life or Parole

Wat doen we met kinderen die moorden? Tot voor kort hadden ongeveer 2.500 mensen in de Verenigde Staten levenslang zonder kans op vrijlating voor misdaden die zij pleegden toen zij 17 jaar of jonger waren. Maar in 2012 oordeelde het Hooggerechtshof dat verplichte straffen zonder kans op vervroegde vrijlating voor minderjarigen ongrondwettelijk was. In 2016 zei de hoogste rechtbank van het land dat dit met terugwerkende kracht moest worden toegepast. 

 

Nu hebben al diegenen die als jeugdige tot levenslang zonder kans op vrijlating werden veroordeeld, de kans dat ze uiteindelijk worden vrijgelaten.

 

Deze serie vertelt de hartverscheurende en huiveringwekkende verhalen. De aandacht wordt verdeeld over de dramatische verhalen over deze gruwelijke misdaden en mogelijke vrijlatingen, hoorzittingen over voorwaardelijke vrijlating en nieuwe veroordelingen, waarbij de verhalen zich gaandeweg ontvouwen.

 

Kan een gruwelijke daad een jong leven van verlossing uitsluiten? We pakken deze controversiële vragen vanuit meerdere gezichtspunten aan en verkennen de duistere complexiteit van de consequenties wanneer kinderen moorden.