Text on grey background

Hoe los je een moord op zonder bewijs? Wanneer er een moord zonder verdachte is, geen bewijs en misschien zelfs geen lichaam, dat is wanneer onderzoekers hun zwaarste test onder ogen zien.

 

Bewijs moet worden verzameld. Bewijs moet worden geanalyseerd. Maar bewijs is waardeloos als het niet naar een verdachte kan worden geleid.

 

De reden waarom in veel gevallen een misdaad eenvoudig kan worden opgelost, is omdat de meeste slachtoffers van een moord de persoon kenden die hen heeft gedood. Toch wordt 20% van de Britse moorden geclassifeerd als ‘onopgelost’.

 

In deze serie onthult Robbie Coltrane acht van de moeilijkste, meest complexe en verbluffende moordzaken die ooit door de Britse politie werden onderzocht.

 

De focus van elke aflevering ligt op het proces van het vinden van doorslaggevend bewijs: hoe het werd ontdekt, wat het betekende en waarom dit nodig was om de misdaad op te lossen. Met interviews van de onderzoekers en forensisch specialisten, onthult Robbie de verbazingwekkende wendingen van huiveringwekkende misdaden.