The Clinton Affair

Januari 2018 is het 20 jaar geleden dat het onderzoek begon dat leidde tot slechts de tweede afzettingsprocedure in de geschiedenis van Amerika.

 

Sinds het begin van het Clintonschandaal waren er tal van seismische verschuivingen in alle aspecten van de Amerikaanse cultuur, die zich afspeelde in de krantenkoppen van 1998. Deze zesdelige documentaire van de met Oscars bekroonde regisseur Alex Gibney brengt deze buitengewone opeenvolging van gebeurtenissen in beeld.

 

Het vertelt het verhaal van de rechtse samenzwering tegen de Clintons en een samenzwering van de West Wing tegen Monica Lewinsky; van verdeelde Amerikanen binnen een natie. De wereld kon niet wachten om het gedrag van de president en Lewinsky te veroordeelden, maar was niet in staat om weg te kijken. Met ingrediënten als seks, macht, geld, geheimhouding, leugens, verraad en ideologische oorlogsvoering, laat de serie zich aanschouwen als een politieke thriller. De producenten hebben exclusieve toegang tot Monica Lewinsky, haar familie en haar wettelijk archief en buitengewone toegang tot enkele van de andere hoofdrolspelers in het verhaal.