What the Killer Did Next

Met boegbeeld Philip Glenister, bekend van Life on Mars en Outcast, en ondersteund door meeslepende getuigenissen van rechercheurs, advocaten en deskundige criminologen en psychologen (waaronder Emma Kenny en Jane Monckton-Smith), maakt What The Killer Did Next een nieuwe stap in het vertellen van verhalen over echte misdaden.

 

De serie richt zich op het gedrag van moordenaars, onmiddellijk na een moord, om hun gedachtegang te ontrafelen en hun motief te begrijpen. Elke aflevering begint met een moord en probeert vervolgens het motief van de moordenaar te vinden. Niet door te kijken naar wat er voor de moord gebeurde, maar door het gedrag van de moordenaar na de gruwelijke gebeurtenis te onderzoeken. 

 

De moordenaars gaan op vakantie, vernieuwen een voetbalabonnement, bestellen een afhaalmaaltijd of gaan gewoon weer aan het werk. De serie onderzoekt hun wens te normaliseren, te dissociëren of, in sommige gevallen, te zwelgen in hun misdaad en wat dat zegt over hun gemoedstoestand en psychologische complexiteit.